F A K E S M I L E


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER ASK.FM NEWER OLDER +FOLLOW

Throwback


Hey Assalammualaikum and very good morning ! (Its 2.39 AM already). Here mood nak update blog tetiba datang. Because what? Sebab tak dapat tidur. Dah scroll segala story insta , twitter , wechat but still can’t sleep so I decide to open a laptop and write this. So better aku cerita apa yang ada dalam fikiran aku sekarang. And know what aku tengah fikirkan ……. Haziq ! Hahaha k apehal lah teringatkan kat mamat tu. Actually kitaorang tengah ada salah faham and ya tak contact lah (dahal tak sampai 5 jam lagi) Heh.
So, today we’re already in relationship for 125 days. Even baru kejap tapi Alhamdulillah so far kami still okay and nak throwback how Haziq use to proposed me with this !



Ohmaigadddd. A lot of chocolate ! Actually time ni first monthsary kitaorang “rapat”. I mean tahu isi hati masing masing. And kami baru habis cuti minggu and nak balik semula ke poli. Usually aku lah yang gerak dulu sebab aku stay Pontian kan. Dia stay Skudai so dia bertolak lambat sikit pon takpe. And kitaorang janji lah kalau haziq dah sampai poli nak terus meet. Suddenly tetiba dia cari gaduh. I don’t know why and aku sakit hati lah dengan dia. Time ni aku dah sampai poli dah. So aku terus tak main phone and spend time with roommate. Even terkilan lah tak dapat jumpa. So , hari pon dah nak maghrib. Aku prepare la nak mandi kan. Dengan bertuala tu pergi bilik air and bilik air penuh. So aku tunggu kat luar. Tetiba aku Nampak Yasmin datang dari jauh bawak beg sengih sengih. Pelik jugaklah sebab setahu aku dia bukan sama aras dengan aku. And dia panggil aku. So bila aku datang dia terus hulur beg tu. Dia kata ajik bagi. And my face like whattttt? For what? Benda ni apa ? kenapa dia bagi? Untuk apa ? apa dalam ni? Ahhahaha and yasmin just laught. So I thank her than terus masuk bilik semula (tak jadi mandi). So aku keluarkan apa dalam beg tu and nampaklah kotak with card yang depan dia tulis SORRY. OMG time tu happy duh. So dengan roommate aku keliling semua dok teka isi dalam. And most of them teka chocolate and yeahhh memang chocolate. Happy duh and aku terus call dia. Cakap thanks apa semua. Even tak dapat jumpa pun tapi okay lah chocolate made my day okay ! Lagi lagi hersheys. Cakap pasal hersheys aku memang suka hersheys lagi lagi warna putih (saja bagitau kot kot hampa nak kasi).

Okay done throwback. Now dah hampir sebulan kitaorang tak jumpa sebab cuti sem. But In Shaa Allah lah kalau dipermudahkan dapat jugak spend time sama sama. So yaaa bye !


8/8/17  |  2:51 AM

0 comment[s] | back to top

Done sem1

Soooo........ Well done sem1 ! Actually dah hampir sebulan habis and aku baru nak upload hari ni. Alhamdulillah semua selesai dengan baik. Result pon dah keluar and I got good and nice pointer but still can't reace dean. Just 3.38 and Alhamdulillah still okay. Aku lah kena make sure untuk lebih rajin study for next sem. Nak sangat rasa jadi list dekan ! 

But , ada yang buat aku sedih. Result untuk stay asrama dah keluar. And 4/6 je daripada roomate aku yang dapat. Haziq pon takdapat jugak huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. But , akan ditapis lagi. Keputusan dia next month. And aku harap sangat semua dapat asrama T_T How can aku nak berjauhan dengan depa semuaa. I can't imagine. Nanti dah jarang keep in touch. Hm and what I do during holiday ? Just gain weight hahaha. K malas nak cari kerja sebab takde partner. Itu je haih. Semoga uzma jadi lebih rajin. Bye

6/5/27  |  1:31 AM (upload sementara tunggu haziq)


0 comment[s] | back to top

Road to Final

Assalammualaikum and hi ! Long time no see yaw. Biasalah sejak dah jadi student asyik lupa je aku ada blog. Sampai bersawang dah ni. Fuh fuhhh ! Okay actually gambar atas tu time malam kebudayaan untuk student yang duduk kamsis. In Shaa Allah next sem aku still nak duduk kamsis. Tak sedia lagi kot nak duduk bebas kat luar sana tu. Semua sendiri. Bil air bil api semua. Transport tak jadi hal tapi ... ah senang cerita malas nak tanggung risiko. (Tetiba teringat cool blog tiramitsu latte) Then one more ramai yang cakap duduk luar ni bahaya. Lagi lagi kat kawasan Pasir Gudang ni kan. Tapi tula nak taknak nanti sem atas tetap kena cari rumah sewa sebab aku bukan aktif pon sampai dapat stay sini lagi.

Okay, sebenarnya minggu ni "Study Week" . Tapi itulah tak rasa pon dedor ! Dimana cahaya kesedaran wahai Cikuzmaaaaaa ! FINAL kot NEXT WEEK! Kata nak DEKAN! Ups. Nak dekan apanya kalau test pon buat main main. Dari dulu sampai sekarang belajar takpernah nak serious. Aku rasa kali terakhir aku belajar serious time tadika. Itu pon dapat number4 bukan number1. Eh yeke bukan numbe6 ke ? Ah pilantak. Citer dia sekarang pointer. So, untuk course aku ada 6 subjek tapi yang masuk final just 4. Start 5/4 ni. Jadi, doakan aku berjaya tau ! Nak sangat 3 pointer ke atas ! Nak 3.5 tapi dengan apa yang aku buat macam tak setanding ..... And ya for my roommate , goodluck too ! May Allah ease everything. Harap apa yang kita buat selama 5 bulan ni berbaloi. Stay up malam malam siapkan kerja (last minute) , lepastu study sampai 3-4 pagi (Tengok korea). And aku harap sangat next sem kita still sebilik ! Love you alls.

 Exams are like ex-boyfriends and ex-girlfriends. Their thoughts harass you until late at night, turn your life upside down and cut you off from the rest of the world. All you can do is get over them as quickly as you can. Good luck.

4:42 PM | 27/3/17

0 comment[s] | back to top