F A K E S M I L E


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER ASK.FM NEWER OLDER +FOLLOW

Accident

Tadaaaaaaaaaaaaaaaa. Surprise takkk. Ni bukan makeup okay. Ni sebab muka seret tar! Okay as my previous post dah story macam mana aku harungi stressss. So hari yang ditunggu tu hari selasa , dari pukul 7:30 pagi and class habis lepas isyak. Even habis class tu satu class kena marah dengan lecturer tapi aku rasa lega. LEGA SEBAB TURN AKU DAH SELESAI. Cuma tulah aku cuai. Sampai makan pon aku tak jaga. Tak makan wei nak uruskan benda yang aku tak pasti dan bukan pakar. Then nak short kan cerita, classmate ajak keluar makan. Tapi aku nak balik dulu la tukar baju solat apa semua. Kebetulan haritu miza nak stay asrama. Padahal tak pernah pon aku bawak motor sesorang balik.

So. Masa kat tempat parking tu classmate aku semua risau tengok aku. Katanya muka aku pucat. And ada yang tawarkan untuk bawak motor aku, which means aku naik kereta budak lain. Tapi aku rasa macam tak sedap pulak kan kalau lelaki hantar kat rumah perempuan malam malam. And memang aku taknaklah. Aku boleh balik sorang. Dengan confident start motor jalan.... Masatu jalan basah baru lepas hujan. Dah nak dekat sampai rumah tu ada bonggol tau. Then aku tekan break then .... bommmmm tayar aku gego and aku takdapat kawal motor lalu jatuh berdebuk. Ya Allah time tu bebetul pipi aku terlekat dekat tar. Dalam hati aku "ada orang nak tolong aku ke". And lega sebab takde yang langgar aku, or aku langgar orang or aku bawak orang. Aku rasa sakit kat lutut je. Kat lain tak rasa (yela sebab baru lepas accident kan). Tapi aku tengok ibu jari aku dah berdarah. Pipi rasa kebas je. Aku tengok sekeliling... ramainya orang! srs bersyukur sangat sebab ada yang nak tolong. Tapi tula semua lelaki. Dorang tanya apa-apa semua tak jawab. aku dah jadi macam blur dah. Aku tak fikir apa aku boleh tanya abang tu "muka saya teruk sangat ke". Lepastu dia gagap hahaha. Kelakar pulak bila ingat balik bodohnya aku. Blablabla ada kereta berhenti. Dia nak hantar aku pergi klinik tapi aku taknak sebab takutlah strangers kan. Then aku suruh hantar rumah je sebab dah dekat. Lagipun mmg tangan and kaki aku darah so tak boleh nak blawan bawak motor. And motor aku ada lagi dua orang strangers bawak. Aku tawakal jela. Dah sampai rumah tu, aku bukak pintu rumah. Housemate tengah gelak gelak tetiba semua diam tengok muka aku. 1 saat... 2 saat.. 3 saat... "MAAA KENAPA NIIII" semua lari amek tudung. Then abang yg tolong tadi balik. Srs aku tak ingat aku dah cakap terima kasih ke belum. Haih serba salah aku dibuatnya. 

So houemate yang baik hati nak hantar aku pergi klinik. Tapi aku cakap nak tukar pakaian dulu. Aku terus selak kain tengok lutut koyak siot. Tu je paling sakit aku rasa. Then baru tengok muka sendiri. Ya ampun turun hantaran! Phone yes phone. Aku tak on langsung satuhari. First aku call abah inform psl accident. Abah risau tapi dia cuma tenang dia cakap syukur kalau tak libat orang lain. And sup masuk ws banyak dari haziq. Salah satu ayat dia "Kau pergi mana pergi hosp ke". Padahal time dia hantar tu aku kat poli lagi tau. Then aku terus call. Suara dia terus berubah seh. Dia fikir aku main main mula mula. Aku taknak bagitau tapi kalau orang lain yg bagitau dia lagi lah dia risau + sedih. Habistu baru call classmate bagitau yang aku tak jadi keluar sebab takut dorang tunggu. Then zahirah call miza inform pasal aku. Rasa mcm aku kepochi pulak hahah tp nak buat mcm mana dah penting kan. Then dah salin baju dengan kain, kitaorang pon pergila klinik. Bfr tu zahirah amek miza dulu sbb miza kata dia nak balik tak jadi duduk asrama. Hee miza sayang i kan :P Blabla pergi klinik dia cucikan and bayar ratus. Huh tu je. Tak check lain pon padahal baru accident beberapa jam lepas. 

K nvm. Balik tu haziq cakap dia nak datang rumah. Aku cakap takpayah dah lewat kan. Then cakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


Dah ada depan rumah wei. Masa aku call dia tu, dia dekat skudai tau. Aku dekat pasirgudang. So time aku pergi klinik apa semua tu dia dah on the way. Srsly tak sangka dia risau sampai terus gerak. Even tak jauh tapi jauh la bagi akuuu lagi lagi malam. Then baru teringat aku tak makan lagi bila dia tanya. So dia belikan mcd hehehee. Thankyou haziq ! Sorry susahkan you. TAPI NAK TAHU TAK. dia gelak wei tengok aku jalan macam cacat hahaha kuaja.

Tapi tulah sepanjang malam aku dapat ws dari kawan and LECTURER. Ada lagi kepochi dalam class aku yang inform. Habis aku jadi bualan. k sekian



0 comment[s] | back to top

End of semester 3
Yezzaaaaa. So FINALLY I'm done with my sem3 !!!!!!! Okay kenapa aku rasa happy gila? sebab sem ni paling banyak kenangan , banyak suka dan duka. Bila aku cakap duka tu BETUL BETUL DUKA. So meh dengar aku cerita pasal sem ni !

So sem ni ada 6 subject which is Restaurant operation, Kitchen, Marketing, Account, Cultural Diversity and English communication. Nak terangkan susah tapi Restaurant & Kitchen tu jatuh pada hari sama cuma tukar group by weeks. And kita akan dapat partner yang dipadankan oleh lecturer. And you know my partner is someone that ......... ok nvm. Just sumpah aku geram gila sebab aku buat kerja sorang sorang. *Meroyan begin* . Tahu tak aku dapat task tu as pasangan pertama untuk group aku? Dengan aku takde pengalaman takpernah nak menahu tentang selok belok semua. Its okay lah boleh belajar kan. Tapi bila tema semua aku sorang nak kena fikir paling tak boleh bla. Dah nampak kot aku proposed banyak teman kena reject. Langsung taknak tolong. Bila aku marah barulah nak cakap "tengah cari la ni". LOL. Then dah cari tu kau send kat aku mende yang sangat sangat tak logic. KAU COPY PASTE TENET BULAT BULAT. Stress gila. Lepastu bila dah buat appoiinment dengan lecturer datang lambat pulatu. [Padahal aku dah ingatkan sejam sebelum dah jangan pergi mana mana tapi DEGIL. Alasan tolong kawan pergi kliik la apala and rupa rupanya kau takut nak komunikasi dalam BI. Wei aku pon tak pandai. Hentam jela bukan lecturer nak marah kau pun. Aku sangat sakit hati macam nak menangis dah time t tau tak,. Sebab semua aku fikir . Kau cuma aku suruh datang teman aku appoinment je. Kalau takde kau pon aku tak kisah la wei. Tapi pakal je lecturer nak dua dua partner ada sama. Padahal dulu kau belajar kemahiran pasal ni kot. So nasib baik ada miza ada kawan akwan aku yang lain yang memahami . Lastly siap jugak preparation untuk hari selasa. Tema CHOCOLATE ROMANCE (gambar sebenar aku tak amek haih)


So ni antara centerpiece kecik untuk pameran hahaha aku buat pakai kabus je wei senanya. Tulisan tu print je. So time operation memang kecoh sikit lah. Dengan orang dapur buat hal hahahahahaha nak gila aku time tu. The end of the day lecturer bebel panjang pasal apa yang jadi. Imagine eh 7:30 pagi sampai poli and balik lepas ISYAK. Okay nak dijadikan cerita. GUA ACCIDENT BEB. Pasal ni new entry okay? Sebab ada penampilan istimewa :P See? stress punya pasal sampai accident. Tapi Alhamdulillah semuanya dah lepas. Pengalmaan paling aku takboleh lupa sampai bilik pon macam tongkang pecah sebab penuh dengan barang nak siapkan restaurant haih.

OK. Sooooooo marilah kita sama sama throwback gambar gambar sepanjang sem3. LETS!

Nampak tak muka aku bengkak? Sama jugak dengan mata aku & miza. Tu semua sebab nangis lepas first class restaurant tu hahahaha

Tema New Year! Buffet

Tema masquarade :*

Firstly rancang nak beli barang untuk class restauant tu. Tuptup CANCEL. So.... hangout!

Also shell-out!

Pesta layang layang with my girls :*

Jalan jalan dengan miza memang jimat wei hahaha will miss you!

Peduli dengan muka barai. Memang sangat penat kay. Syewa antara manusia yang tak kisah aku meleset ehhehehe

One of my best achievement! Aku buat wei menu ni. Dapat pujian!

Last class tema Deep Ocean!

With my pretty girl :*

Soooooo itu je gambar yang ada dekat laptop aku. Even sem ni lah yang banyak keluar tapi tu semua ada kaitan dengan kerja. memang takde masa nak enjoy lain. Sem paling penat paling barai. Tapi Alhamdulillah kita semua berjaya tempuh! Actually pernah terfikir nak berhenti tapi kawan kawan support, family dan juga Haziq. Thanks!


0 comment[s] | back to top

Anniversary

Happy Anniversary sayangggggggggg ! Yay dah setahun kita together gether!💞💞💞 Thankyou sayang sebab stay dengan Uzma. Even banyak hal Uzma buat. Susah nak difahami semua la. Selalu tolong uzma time uzma susah. Thankyou for the great memories we create. Lagi lagi time sem3 ni banyak stress. SO haziq lah tempat aku hilang stress. And I dont know how to describe more bertapa terima kasihnya aku kat kau. Hopefully kita happy sampai ke akhirnya :*


0 comment[s] | back to top