F A K E S M I L E


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER ASK.FM NEWER OLDER +FOLLOW

HB Sayang !

Happy birthday to you , Happy birthday to you .
Happy birthday to my sayanggg. Happy birthday to you !

Happy birthday Muhammad Haziq. Yay akhirnya dah 19 dah same dengan I ! But still kau adik adik hokay. You've tell me that this is first time yang bila birthday you, you ada partner. Okay aku rasa kira beruntung lah. Sebab everything aku buat kira special :P

Sooooo. Actually sebulan lepas banyak sangat idea idea aku nak buat. Nak bagi suprise cake , hadiah , belloon and so on even sebenarnya Haziq warning awal awal dia taknak apa apa. Tapi aku tak seronoklah kalau biarkan ianya berlalu. But.. times fly. and aku still taktau nak bagi apa. So i decide nak bagi dia something yng dia boleh pakai selalu hehehe.

1.9.2017
And dat day actually gaduh teruk dengan dia. Seriusly. Tapi kan aku ni kalau gaduh , geram memang geram. But still fikir pasal dia. So tak cancel pon untuk keluar. Aku mintak tolong abang drive. So blablabla jumpa lah apa yang di cari. So malam tu tak tidur nak make it perfecttttt!

4.9.2017
Malam ni aku keluar dengan dia. Spend time together la. Aku yang beria ajak keluar hee. Aku ingat lagi tiba tiba tengah drive tu ada roadblock polis. So blabla tanya lesen ic semua dah settle. Come on lah lesen uzma berguna jugak tau ! So lepas the incident tu aku singgah lah stesen minyak. Sebab si Haziq ni still dedo tak sudah. Then aku rasa ini lah masanyaaaaa. Sebab aku taknak dia terus dedo. Aku rasa macam sedih hahaha taktau kenapa. So aku cakaplah " I have something for you ". Then Haziq sengih. Dia kata APAA. Lepastu aku suruh dia amek barang kat beg. Ohya beg aku tu beg belakang. Beg hadiah dari abang masa beli hadiah haziq tu. Aku tak kasi dia pegang langsung hahaha. And actually beday dia keesokan harinya but aku nak bagi time tu jugak hehe. K sambung. Then Haziq cepat cepat amek beg kat belakang tu and keluarkan kotaknya. And yahhhhh HE'S SO HAPPY. HE CRYING ! AND LIKE WANT TO HUG ME HAHAHA. OMG IM SO HAPPY LOOKING AT HIM THAT TIME. Rasa macam nak menangis balik sebab first time la nampak dia menangis happy. I love him so muchhh. Dat present nothing to compare with what he do for me. I want to celebrate his birthday until i die ! I wishhhhhhhhhhhhhhhhh.

Happy birthday to you my heart , my everything !

0 comment[s] | back to top

De Day!

Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyy finally I'm official 19 ! But. Stop. Why im so happy? This is my last "teen" T_T OMG. Im not totally young anymore. Okay sekarang dah fikir masalah masa akan datang. K

OK dah nak cerita ni! I think this year paling speciallllllll sambut birthday aku! Time 18/8 ni aku dekat rumah abah. So mak dan ayah beria suruh aku tidur rumah dia. Aku pon okay jelah sebab aku jarang dah tidur sana sejak sejak sambung belajar ni kan. So malam tu aku geraklah rumah mak. Then dah pukul 12:00AM 19/8 aku dapatlah whatsapp wish panjang dari si Haziq, roomate and kawan kawan. Masa aku dapat wassap wish tu aku macam teriak lah happy. Aku cakap "yay dapat wish" tapi yang kat ruang tamu buat donno je. Then si syaza datanglah dekat "happy birthday kak eira". Aku cakaplah thankssssss. Okay so dah takde apa apa.Time ni adik aku yang lain tidur. Ayah dalam bilik dia and mak belum balik kerja. blabla sampailah mak balik kerja. Mak still tak wish aku. SO aku assume macam alah relax lah esok wish lah tu. So aku chill dekat ruang tamu tu reply lah chat chat yang wish (ramai tau) heh. TIBA TIBA "Happy birthday to you Happy birthday...... *Birhdaysong* And mak bawak cake ! Omg (emoji nangis) aku taktau nak bagi reaksi apa so aku tersengih jela. Then mak bagi aku BOUQUET OF CHOCLATE! Amni Syaza bagi aku buku (dalam tu ada polaroid gamba kami bertiga) Jiji bagi box love (dalam tu ada butang tudung 5 biji) Ayah bagi duit. Abang Akin bagi beg belakang. Hee semua aku suka! So kami makanlah cake and tidur lambat. Esokya balik semula rumah abah sebab dah nak balik Pasirgudang sobsob.

Okay the end. Hadiah lain pon aku dapat tau! Roomate icha bagi Souvenir Eiffel Tower. Mel bagi bantal kecik Spongebob. Timah bagi baju! Ara bagi lilin? Lavender. Tira bagi choc. And YESSS HADIAH YANG AKU SUKA ABAH BAGI PRINTER. Heeee IBU BAGI PURSE CANTIK. Kesimpulannya aku suka semua hadiah birthday aku :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

May Allah bless me. Semoga uzma menjadi anak yang berguna kepada abah ibu mak dan ayah dan dapat membanggakan mereka.

190817  |  2:45 AM


0 comment[s] | back to top

Throwback


Hey Assalammualaikum and very good morning ! (Its 2.39 AM already). Here mood nak update blog tetiba datang. Because what? Sebab tak dapat tidur. Dah scroll segala story insta , twitter , wechat but still can’t sleep so I decide to open a laptop and write this. So better aku cerita apa yang ada dalam fikiran aku sekarang. And know what aku tengah fikirkan ……. Haziq ! Hahaha k apehal lah teringatkan kat mamat tu. Actually kitaorang tengah ada salah faham and ya tak contact lah (dahal tak sampai 5 jam lagi) Heh.
So, today we’re already in relationship for 125 days. Even baru kejap tapi Alhamdulillah so far kami still okay and nak throwback how Haziq use to proposed me with this !



Ohmaigadddd. A lot of chocolate ! Actually time ni first monthsary kitaorang “rapat”. I mean tahu isi hati masing masing. And kami baru habis cuti minggu and nak balik semula ke poli. Usually aku lah yang gerak dulu sebab aku stay Pontian kan. Dia stay Skudai so dia bertolak lambat sikit pon takpe. And kitaorang janji lah kalau haziq dah sampai poli nak terus meet. Suddenly tetiba dia cari gaduh. I don’t know why and aku sakit hati lah dengan dia. Time ni aku dah sampai poli dah. So aku terus tak main phone and spend time with roommate. Even terkilan lah tak dapat jumpa. So , hari pon dah nak maghrib. Aku prepare la nak mandi kan. Dengan bertuala tu pergi bilik air and bilik air penuh. So aku tunggu kat luar. Tetiba aku Nampak Yasmin datang dari jauh bawak beg sengih sengih. Pelik jugaklah sebab setahu aku dia bukan sama aras dengan aku. And dia panggil aku. So bila aku datang dia terus hulur beg tu. Dia kata ajik bagi. And my face like whattttt? For what? Benda ni apa ? kenapa dia bagi? Untuk apa ? apa dalam ni? Ahhahaha and yasmin just laught. So I thank her than terus masuk bilik semula (tak jadi mandi). So aku keluarkan apa dalam beg tu and nampaklah kotak with card yang depan dia tulis SORRY. OMG time tu happy duh. So dengan roommate aku keliling semua dok teka isi dalam. And most of them teka chocolate and yeahhh memang chocolate. Happy duh and aku terus call dia. Cakap thanks apa semua. Even tak dapat jumpa pun tapi okay lah chocolate made my day okay ! Lagi lagi hersheys. Cakap pasal hersheys aku memang suka hersheys lagi lagi warna putih (saja bagitau kot kot hampa nak kasi).

Okay done throwback. Now dah hampir sebulan kitaorang tak jumpa sebab cuti sem. But In Shaa Allah lah kalau dipermudahkan dapat jugak spend time sama sama. So yaaa bye !


8/8/17  |  2:51 AM

0 comment[s] | back to top