F A K E S M I L E


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER ASK.FM NEWER OLDER +FOLLOW

END OF SEMESTER 2
So yahhhhhh. Akhirnya semester2 berakhir. Aku perasan jugak sejak sejak sambung belajar ni memang takde rasa nak upload blog. Padahal banyak je aktiviti yang nak kongsi ! So far apa yang lain untuk sem2 ni of course la subjek. And fyi, sem ni aku takda final. SO semua bergantung pada practikal and yah cuti awal daripada kos lain! Then classmate bertambah ramai sebab gabungan dari dua class. OK cut. Malas nak celoteh. Aku lebih suka share gambar senanya. So lets goooo


Front Office for Sunday class (Kami johor class ahad) And class ni paling relax kot sebab assignment tak membebankan sangat and class aircond. Alhamdulillah subjek ni A hahaha

Okay untuk hari Monday ada class housekeeping tapi takdak gambar sebab pakai baju putih kosong je kot? hahaha

Kitchen for tuesday class! Penat tapi best sebab dapat masak and makan sendiri. Overall semua masakan sedap and tak cliche <3 Eventhough class start 8 pagi and end pukul 5 petang. Pernah tau class start 1 petang and kami balik 12 tengahmalam! 

Food & Beverages hari Rabu and yah tired asfk sebab kena pakai heels tinggi and tak biasa. 


And my koko karate ! ahahahha funny what uzma masuk karate. Kat sekolah time sukan pon selalu duduk tepi padang. Tapi apakan daya... ikut member. Imagine la balik class F&B pukul 1:30 lepastu ada koko pukul 2. Memang mengigil kaki wei.

OK end about subject.


   
Raya rumah Akim!

After raya terus lari pergi YPJ. Ajit ni la setiap sem masuk hospital. Kali ni denggi. Sem lepas appendix lol


And malamnya Open House Puan Zuhaila! 

__________________________________________________________________

TRIP MUSAFIR! Trip untuk Jabatan sem2. So dari kos Hotel , Pelancongan and Event pergi trip ke Mersing. We have so much fun eventhough banyak kekurangan but who cares. Sorry takde gambar banyak sebab entah ke mana. SO tataplah gambar yang ciput ini!






And this one kem untuk persiapan pergi ke Latihan Industri or WBL. Gabung sem2 and sem3. Kalau boleh nak buat satu post lain untuk cerita pengalaman kat Le Grandeur Hotel ni selama 3 hari 2 malam. Tapi aku rasa macam malas sebab gambar tak banyak. Apa pon tak sabar nak tamatkan LI even tak start pon lagi ! hahahaa k jumpa sem depan!




0 comment[s] | back to top

HB Sayang !

Happy birthday to you , Happy birthday to you .
Happy birthday to my sayanggg. Happy birthday to you !

Happy birthday Muhammad Haziq. Yay akhirnya dah 19 dah same dengan I ! But still kau adik adik hokay. You've tell me that this is first time yang bila birthday you, you ada partner. Okay aku rasa kira beruntung lah. Sebab everything aku buat kira special :P

Sooooo. Actually sebulan lepas banyak sangat idea idea aku nak buat. Nak bagi suprise cake , hadiah , belloon and so on even sebenarnya Haziq warning awal awal dia taknak apa apa. Tapi aku tak seronoklah kalau biarkan ianya berlalu. But.. times fly. and aku still taktau nak bagi apa. So i decide nak bagi dia something yng dia boleh pakai selalu hehehe.

1.9.2017
And dat day actually gaduh teruk dengan dia. Seriusly. Tapi kan aku ni kalau gaduh , geram memang geram. But still fikir pasal dia. So tak cancel pon untuk keluar. Aku mintak tolong abang drive. So blablabla jumpa lah apa yang di cari. So malam tu tak tidur nak make it perfecttttt!

4.9.2017
Malam ni aku keluar dengan dia. Spend time together la. Aku yang beria ajak keluar hee. Aku ingat lagi tiba tiba tengah drive tu ada roadblock polis. So blabla tanya lesen ic semua dah settle. Come on lah lesen uzma berguna jugak tau ! So lepas the incident tu aku singgah lah stesen minyak. Sebab si Haziq ni still dedo tak sudah. Then aku rasa ini lah masanyaaaaa. Sebab aku taknak dia terus dedo. Aku rasa macam sedih hahaha taktau kenapa. So aku cakaplah " I have something for you ". Then Haziq sengih. Dia kata APAA. Lepastu aku suruh dia amek barang kat beg. Ohya beg aku tu beg belakang. Beg hadiah dari abang masa beli hadiah haziq tu. Aku tak kasi dia pegang langsung hahaha. And actually beday dia keesokan harinya but aku nak bagi time tu jugak hehe. K sambung. Then Haziq cepat cepat amek beg kat belakang tu and keluarkan kotaknya. And yahhhhh HE'S SO HAPPY. HE CRYING ! AND LIKE WANT TO HUG ME HAHAHA. OMG IM SO HAPPY LOOKING AT HIM THAT TIME. Rasa macam nak menangis balik sebab first time la nampak dia menangis happy. I love him so muchhh. Dat present nothing to compare with what he do for me. I want to celebrate his birthday until i die ! I wishhhhhhhhhhhhhhhhh.

Happy birthday to you my heart , my everything !

0 comment[s] | back to top

De Day!

Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyy finally I'm official 19 ! But. Stop. Why im so happy? This is my last "teen" T_T OMG. Im not totally young anymore. Okay sekarang dah fikir masalah masa akan datang. K

OK dah nak cerita ni! I think this year paling speciallllllll sambut birthday aku! Time 18/8 ni aku dekat rumah abah. So mak dan ayah beria suruh aku tidur rumah dia. Aku pon okay jelah sebab aku jarang dah tidur sana sejak sejak sambung belajar ni kan. So malam tu aku geraklah rumah mak. Then dah pukul 12:00AM 19/8 aku dapatlah whatsapp wish panjang dari si Haziq, roomate and kawan kawan. Masa aku dapat wassap wish tu aku macam teriak lah happy. Aku cakap "yay dapat wish" tapi yang kat ruang tamu buat donno je. Then si syaza datanglah dekat "happy birthday kak eira". Aku cakaplah thankssssss. Okay so dah takde apa apa.Time ni adik aku yang lain tidur. Ayah dalam bilik dia and mak belum balik kerja. blabla sampailah mak balik kerja. Mak still tak wish aku. SO aku assume macam alah relax lah esok wish lah tu. So aku chill dekat ruang tamu tu reply lah chat chat yang wish (ramai tau) heh. TIBA TIBA "Happy birthday to you Happy birthday...... *Birhdaysong* And mak bawak cake ! Omg (emoji nangis) aku taktau nak bagi reaksi apa so aku tersengih jela. Then mak bagi aku BOUQUET OF CHOCLATE! Amni Syaza bagi aku buku (dalam tu ada polaroid gamba kami bertiga) Jiji bagi box love (dalam tu ada butang tudung 5 biji) Ayah bagi duit. Abang Akin bagi beg belakang. Hee semua aku suka! So kami makanlah cake and tidur lambat. Esokya balik semula rumah abah sebab dah nak balik Pasirgudang sobsob.

Okay the end. Hadiah lain pon aku dapat tau! Roomate icha bagi Souvenir Eiffel Tower. Mel bagi bantal kecik Spongebob. Timah bagi baju! Ara bagi lilin? Lavender. Tira bagi choc. And YESSS HADIAH YANG AKU SUKA ABAH BAGI PRINTER. Heeee IBU BAGI PURSE CANTIK. Kesimpulannya aku suka semua hadiah birthday aku :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

May Allah bless me. Semoga uzma menjadi anak yang berguna kepada abah ibu mak dan ayah dan dapat membanggakan mereka.

190817  |  2:45 AM


0 comment[s] | back to top